ИЗДВОЈЕНОНовости

Архијерејским похвалницама одликовани
заслужни Дервенћани и СКУД „Дервента“

Епископ зворничко – тузлански Фотије служио је данас литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице након чега је суграђанима Татјани Топић и Милошу Ћебеџији, као и Срспком културно – умјетничком друштву „Дервента“ уручио Архијерејске похвалнице.

Цијенећи несебичну љубав и вјерност према цркви, а посебно исказану кроз активно учешће у животу Српске православне цркве Дервента одликовани су Татјана Топић и Милош Ћебеџија.

– Похвалница је велика част, али и обавеза да и кроз свој будући рад дјелујемо за добробит друштвене заједнице и цркве – казали су Топићева и Ћебеџија изразивши захвалност Црквеној општини и епархији.

СКУД „Дервента“ је одликован Архијерејском похвалницом за дугогодишњи рад на очувању културних вриједности српског народа, као и за сарадњу и учешћа на разним духовно – културним активностима у организацији Српске црквене општине Дервента.

-Велика је част за наше друштво да добије ово значајно признање у години када обиљежавамо 30 година рада и постојања. Током свих ових година имали смо одличну сарадњу са Црквеном општином Дервента, те користимо прилику да им се захвалимо на несебичној подршци и помоћи – казала је предсједница СКУД-а Милица Ратковац.

Владика Фотије поручио је у бесједи да окупљени вјерници у Дервенти указују на заједништво у молитви и заједничко уздизање храма.

– Драга браћо и сестре, ви данас, у овом дивном храму који се изграђује, осликава, показујете да ће наш народ живети веру и живети у Христу, заједно – казао је владика Фотије.

Литургији у храму присуствовао је и градоначелник Милорад Симић, као и велики број вјерника.

Related posts

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

Недостају кадрови металске струке, обућари и грађевинци

admin

Светосавље путоказ
српском роду

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još