Друштво

БЕЗ ПРОЉЕЋНОГ РАСПУСТА, УПИС ПРВАЧИЋА „НА ЛЕДУ“

Ученици основних и средњих школа у Републици Српској ове године, због ванредног стања које је уведено због корона вируса, неће имати прољећни распуст и то како би био настављен континуитет наставе на даљину, а упис првачића за сада је на „на леду“.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је основне школе у Српској да упис дјеце у први разред организују чим се за то стекну услови.

– Задужују се све основне школе у Републици Српској да обавијесте родитеље који имају дјецу дораслу за упис у први разред да потребне податке о дјеци достављају школама коришћењем средстава електронске комуникације, а потребну документацију доставе накнадно, када се за то стекну одговарајући услови – саопштено је из Републичког штаба.

У дервентским основним школама истичу да слиједе упутства Министарства просвјете и културе РС, додајући да и даље траје пријављивање првачића.

– Пријаве за упис првачића се извршавају, како је договорено раније, телефонским путем, а даље инструкције још нисмо добили од Министарства просвјете и културе, тако да су наредне етапе у процесу уписа стопиране – рекла је директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић.

У ОШ „Никола Тесла“, такође, и даље примају пријаве будућих првачића-

– Пријаве за упис у први разред основне школе су још увијек у току и обављају се телефонским путем. До данас, родитељи 70 дјеце позваи нашу школу ради пријаве, оставило основне податке дјеце, те контакт телефон путем којег ћемо даље комуницирати. Очекујемо још родитеља да нам пријаве будуће првачиће – казао је директор ове школе Љубиша Ђурић.

Док будући ђаци прваци чекају да буду уписани у школу, сви остали ученици у РС од краја марта прате наставу на даљину путем програма Радио-телевизије РС и интернет платформи. Прекида неће бити ни за васкршње празнике.

– У вријеме прољећног распуста, који је био предвиђен од 13. до 16. априла, настава на даљину за ученике основних и средњих школа одвијаће се редовно – навели су из Републичког штаба.

Пријаве

Родитељи све информације, те пријаве дјеце дорасле за упис у први разред могу да добију у ОШ „Никола Тесла“ на број телефона 053/333-265, а у ОШ „19. април“ 053/333-093.

_

Related posts

Своју брачну луку испунили
љубављу и поштовањем

Derventski List

Средњошколци на настави
без мобилних телефона

Derventski List

Дводневни божићни базар за маленог Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još