ИЗДВОЈЕНОНовости

Бесплатан превоз за ђаке путнике, већа издвајања за Дом здравља и пољопривреду

Одборници Скупштине града Дервента усвојили су данас једногласно буџет града за ову годину у износу од 19.139.000 марака, али ће у оквиру овог износа бити промјена на појединим буџетским ставкама с обзиром на већи број амандмана које је предлагач прихватио.

На буџетски приједлог стигло је 28 амандмана и три приједлога предлагача буџета, односно градоначелника Милорада Симића.

Међу најзначајнијим измјенама у буџету јесте повећање издвајања за подстицаје развоја пољопривреде и села, који ће на приједлог Клуба одборника СДС-а бити увећани за 148.300 марака, а бесплатан превоз од сада ће имати сви ђаци путници на подручју општине. За субвенционисање трошкова превоза ученика основних и средњих школа из буџета ће бити издвојено 200.000 марака, а ради се о приједлогу Клуба одборника ПДП-а, док је приједлог клубова одборника СНСД-а и СП-а, те одборника УС и НДП да се за ове намјене издвоји 210.000 марака одбијен већином гласова одборника.

На приједлог градоначелника 50.000 марака, биће издвојено за Дом здравља на име подршке процесу вакцинације становништва против корона вируса и провођењу мјера у вријеме пандемије корона вируса. Амандманом је подршку за Дом здравља тражио и ПДП, али је ова партија приједлог у току сједнице повукла.

На приједлог градоначелника, 70.000 КМ биће издвојено на име обавеза по судским пресудама, а 20.000 марака за Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“.

Дервента ће са 200.000 марака, на приједлог одборника СНСД-а, СП-а, УС и НДП подржати санацију објекта Основне школе „Никола Тесла“ који је оштећен у земљотресу, а биће повећан и износ буџетске резерве за 46.000 КМ и то како би било омогућено интервентно дјеловање у вријеме пандемије. За 122.000 КМ, на приједлог исте групе одборника, биће повећано издвајање за инфраструктуру.

На приједлог ПДП-а повећана су на 30.000 марака издвајања из буџета града за вантјелесну оплодњу, а помоћ од 8.000 КМ биће обезбијеђена и за борачко – инвалидску популацију за набавку лијекова. На приједлог одборника ДНС-а Дејана Пјерановића биће повећана издвајања за спортске колективе, а зелено свјетло добио је и приједлог одборника СПС-а Николе Нединића да се повећа износ средстава за подршку спорту.

Одборници су зелено свјетло дали и за извршење буџета за ову годину, те за Програм рада Скупштине града за 2021. годину. Усвојен је и извјештај о раду Правобранилаштва РС, сједиште замјеника правобраниоца у Добоју за прошлу годину.

Засједање се наставља разматрањем извјештаја о пословању јавних предузећа и установа у прошлој години, програма расподјеле пољопривредних подстицаја, одлуке о платама и другим правима функционера, те других тачака.

Наставак засједања је предвиђен за 14.30 часова.

Related posts

НАЧЕЛНИЦИ ДЕРВЕНТЕ И ПРЊАВОРА О БРОЈНИМ ТЕМАМА

admin

Ћирилица брод који се
брани од најранијег узраста

Derventski List

На седам дана обуставља се настава, затварају тржни центри и кафићи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još