Друштво

Васкрс уз подјелу помоћи, украшавање јаја и базар

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ припремају низ активности које ће реализовати уочи највећег хришћанског празника Васкрса, а осим традиционалне акције подјеле пакета помоћи, у припреми је и васкршњи базар, као и радионица осликавања васкршњих јаја.

Из кола позивају суграђане да подрже акције, најприје донирањем прехрамбених и хигијенских потрепштина како би и суграђани слабијег материјалног стања достојанствено дочекали Васкрс.

– Потреба за пакетима хране и хигијене је велика и ми настојимо да одржимо ове акције, али не можемо то без подршке наших суграђана који имају вољу и жељу да помогну. И ове године подијелићемо пакете уочи Васкрса, а сви они који желе да се укључе, намирнице могу да оставе у Саборном храму Успења Пресвете Богородице –  казала је предсједница кола Ђурђа Додиг Пијетловић.

Она је додала да ће у циљу што обимније акције помоћи у Цвјетну недјељу, 17. априла бити организован и хуманитарни базар.

– Тада ће сви наши суграђани моћи да на штанду пронађу декорације за кућу, колаче и васкршње погаче, те на тај начин помогну и суграђанима слабијег материјалног стања – рекла је Додиг Пијетловићева.

Осим тога, уочи Васкрса, у суботу ће испред Саборног храма бити одржана и традиционална акција украшавања и осликавања васкршњих јаја, када ће малишани добити прилику да уче о празнику и испоље своју креативност.

Related posts

Шаховски турнир
окупио 56 учесника

Derventski List

Марљиво увјежбавају пјесме
и прижељкују наступе

Derventski List

ТИТУЛА УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ ДОМАЋИ ЗАДАТАК ЗА БУДУЋНОСТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još