ИЗДВОЈЕНОНовости

Велики дан за
епархију и Дервенту

Крсна слава Епархије зворничко – тузланске, Животворни Источник, прослављена је данас у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Дервенти у присуству више владика и бројних свештеника, монаха и вјерног народа.

Свету литургију водили су владика зворничко – тузлански Фотије, епископ горњокарловачки Герасим и владика осјечкопољски и барањски Херувим.

– Лепо је данас бити овде и лепо је да смо заједно, да смо испуњени васкршњом радошћу, када доживљавамо најдубљу тајну наше вере. На свакој литургији, на сваком богослужењу присутни су и сам Господ васкрсли и Пресвета Богородица и анђели Божији. Зато треба да се радујемо – рекао је Фотије.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић казао је да је граду и дервентском намјесништву част да буду домаћини крсне славе епархије.

– Ваља нагласити да треба да прође 18 година да Дервента дође на ред да буде домаћин епархијске славе. Угостили смо тројицу епископа и више од 200 свештеника, и морам признати да сам веома задовољан да смо уз молитву и прославу славе послали лијепо поруку свим православним вјерницима. Велики број људи који носи православну мисао однијеће из Дервенте, надам се, једну позитивну слику – рекао је Симић.

Обиљежавању крсне славе епархије присуствовали су и предсједавајући Клуба Срба у Дому народа Парламента БиХ Средоје Новић, народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, представници Градске управе, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, начелници Брода и Модриче Зоран Видић и Јовица Радуловић, те бројни други гости.

Related posts

ЈЕДНОГЛАСНО ЗА СТАТУС ГРАДА

admin

Страдање на власеничком ратишту
31 годину буди тугу и понос

Derventski List

Отказана настава у школама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još