ИЗДВОЈЕНОКултура

„Весело поврће“ представило глумачке таленте

Премијерно извођење представе „Весело поврће“, коју су пред дервентском публиком представили најмладји полазници Школе глуме, измамило је вечерас велики број суграђана у „Напретков“ дом, гдје су имали прилику да свједоче глумачким талентима.

Иако је представа намијењена дјеци до десет година, поучна је и за одрасле, а како објашњава дипломирани драматург и редитељ Синиша Тешановић говори о борби поврћа за побједом у исхрани.

– Представа је рађена по тексту Радмиле Кнежевић и говори о значају здраве и правилне исхране за дјецу, али и за одрасле и покушају поврћа да се издигне изнад брзе хране и слаткиша у свакодневној исхрани. Овај комад изводи 15 полазника најмлађе групе Школе глуме и то у дијапазону од од шест до 12 година- рекао је Тешановић додавши да се нада да ће представа бити изведена и у Геронтолошком центру, те да је, до краја овог мјесеца, у плану премијерно извођење представе средњошколаца и колажна представа одраслих.

Тешановић је објаснио да ће се полазници ове школе представити и у другим градовима, као и да вриједно раде са жељом да буде основано аматерско позориште.

– Школа је вриједно радила и на даљину за вријеме изолација, а надамо се да ће се труд и рад исплатити тако што ће у Дервенти бити основано аматерско позориште, а можда и градско позоришре. Сав приход прикупљен од улазница од свих представа биће искоришћен за набавку костима, шминку, материјал за сценографију, као и путовања од којих је прво на реду на фестивалу у Добоју крајем овог мјесеца- објаснио је Тешановић.

 

Related posts

НИЗ МАНИФЕСТАЦИЈА У ЧАСТ СВЕТОМ САВИ

admin

Нема отварања кафића ни у идућих седам дана

admin

ПИЈАЦА ДАНАС ПОНОВО ПРОРАДИЛА (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još