Друштво

Видовданско вече слави
посвећеност и снагу српског народа

Програмом у част великог српског празника Видовдана, који ће бити изведен вечерас испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице, Коло српских сестара „Царица Милица“ и Српска православна црквена општина Дервента славиће посвећеност и снагу српског народа.

Седмо Видовданско вече у Дервенти испуниће наступ глумице Народног позоришта Републике Српске Раденке Шева, Пјевачке групе СКУД-а „Дервента“, вокалног солисте Милијане Жунић и чланице Кола српских сестара Сање Томинчић.

– Коло српских сестара је удружење које дјелује при Српској православној цркви и за свој циљ поред хуманитарног рада, има и рад на његовању српске православне традиције и културе. Ово вече организујемо са посебном пажњом и одговорношћу, јер је за српски народ Видовдан дан када се сјећамо једне од највећих жртви нашег народа и један је од највећих празника -нагласили су из кола позивајући суграђане да својим присуством увеличају програм.

Почетак програма испред храма предвиђен је у 20.30 часова.

Related posts

Жене покретачка снага
и живота на селу

Derventski List

ОДГОВОРНОШЋУ ПРОТИВ ПОЖАРА

admin

Корона десетковала одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još