ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Врапчићи“ пјесмом и плесом
очарали најмлађе

Смијех и плес уз најпознатије хитове бањалучког дјечијег хора „Врапчићи“ и вечерас су изњедрили добро расположење најмлађих Дервенћана у Спортском центру.

„Врапчићи“ су, осим добро познатих пјесама, представили и нове хитове настале поводом обиљежавања јубилеја – 30 година рада хора, а према ријечима руководиоца Бранислава Ђаковића, Дервенту и „Врапчиће“ спаја дугогодишње пријатељство и подршка.

– Прошле године у децембру свечаном академијом обиљежили смо 30 година постојања, а ове године приређујемо концерте у духу јубилеја. Посебно је расположење доћи у Дервенту, град који је наш пријатељ више од деценију и у којем смо барем једном годишње приређивали концерте. У том духу пријатељства вечерас смо уручили највише признање хора „Златна крила“ за град Дервенту, а за подршку и допринос у раду и успјесима хора предвидјели смо признање и за градоначелника Милорада Симића – казао је Ђаковић додавши да је дервентска публика увијек вјерно пратила нове хитове, промоцију пјесама, спотова и албума и пружала им подршку.

По први пут, управо најмлађим Дервенћанима представили су се и нови чланови хора.

– Припремамо наш 17. албум, на којем ће се сигурно истаћи пјесме „Немам дара за сликара“, „Дама као мама“ и друге, а по први пут су се представили и наши нови чланови, њих 15, који су нам се придружили у септембру и ово им је први велики концерт. Ми сваке године примамо нове чланове и за ових 30 година је сигурно прошло око 2.500 малишана кроз редове „Врапчића“. Ове године планирамо још неколико концерата укључујући Београд, Подгорици и Минхену, турнеју у Аустрији, тако да са сјајном екипом и дивним родитељима настављамо да трајемо – казао је Ђаковић.

И овај концерт одржан је под генералним покровитељством града Дервента на челу са градоначелником Милорадом Симићем.

– Задовољство је поводом три деценије рада ош једном угостити најпознатији хор у Српској, „Врапчиће“ из Бањалуке, иако су они више од гостију, с обзиром да нам често наступају. Сваке године радо долазе у Дервенту, а ове године по други пут приређујемо њихов наступ као поклон нашим најмлађим суграђанима – казали су из Градске управе.

Related posts

Петри Радић од петка се губи сваки траг

admin

ПЕТАК РОК ЗА ПОВОЉНИЈУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ

admin

Настављамо зацртаном трасом развоја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još