Друштво

ВЈЕШТО СПАЈА ПОЕЗИЈУ И ИЗВОРНУ МУЗИКУ

Од малих ногу деветнаестогодишњи Раденко Тодорић из Горњих Церана пише пјесме и музику, а љубав према поезији вјешто је спојио са талентом за изворни мелос.

Раденко је прије три године са сестром Мануелом снимио албум изворних пјесама, а ових дана бира пјесме за прву збирку поезије.

– Моје пјесме најчешће красе љубавни мотиви па највише и пишем љубавне пјесме, а стихове посвјећујем и завичају. Сматрам да се љубав може доживјети у сваком тренутку без обзира на године и да је то нешто што човјека може највише уморити, али и одморити. Трудим се да напишем нешто што сваког дира тамо гдје је најтањи али и да ширим добро расположење – каже Раденко који је своја дјела недавно почео да објављује и на друштвеној мрежи „инстаграм“.

– Највише се угледам на Илију Бегића, којег сматрам најбољи текстописцем, а волим и да читам поезију Сереја Јесењина – говори Тодорић истичући да су му Јесењинове пјесме инспирација за стварање.

– Када прочитам неку његову пјесму, осјетим је у себи и на свој начин ту емоцију пренесем на папир. Најважније и јесте када се емоција осјети у пјесми, а за мене је то сад постала игра ријечима с обзиром на то да пишем од 2007. године – додао је Тодорић.

Звијезде

Љубав према пјесми, али и музици, Раденко Тодорић је наслиједио од оца и дједа који му је поклонио шаргију и научио га да свира прве ноте. Поред тога, Раденко свира и виолину, а жеља му је да неку од његових пјесама отпјева нека од звијезда народне музике.

– Изворна група „Враголани“ већ је снимила моју пјесму, а воли бих и када би моје дјело отпјевао неко до познатих пјевача – каже овај младић.

Related posts

„ШЉИВОВИЦЕ“ И ПЕКМЕЗА БИЋЕ НА ПРЕТЕК

admin

Вријеме је увијек зрело да се говори о злочинима

admin

У Дервенти обиљежен Међународни
дан ријетких болести

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još