Друштво

Галерију библиотеке
испунили радови ученика

Ликовни и литерарни радови ученика осмих и деветих разреда све четири дервентске основне школе који су настали у оквиру пројекта „Превенција алкохолизма међу младима“ испунили су данас галерију Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Пројекат који је водило Удружење жена „Дервента“ обухватио је све основне школе.

– Најприје смо имали едукативне, а потом и креативне радионице које су за циљ имале подизање свијести ђака о алтернативним начинима провођења времена насупрот алкохолизму, тако да су настали радови са мотивима и порукама које указују на музику, спорт, шетњу, фолклор, па чак и спавање или читање књига – рекла је координаторица пројекта Јованка Поповић додавши да је пројекат заинтересовао многе ученике, али и просвјетне раднике и руководства школа.

Поповићева је додала да је примијетно да дјеца веома рано пробају алкохол, тако да вјерују да овај пројекат треба да буде проведен и међу ученицима нижих разреда, као и да би активности у оквиру овог пројекта требало наставити и у средњим школама.

Из удружења жена „Дервента“ позвали су све грађане, родитеље и ученике других разреда да погледају изложбу која ће бити доступна до петка, 19. маја.

Related posts

Настављају рад у служби хуманости

admin

Парк Геронтолошког центра краси 70 садница

Derventski List

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još