Друштво

Излазак полиције код мањих незгода 100 КМ

Помоћник министра саобраћаја и веза за друмски саобраћај Републике Српске Драган Станимировић објаснио је да је измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја, чији је нацрт усвојила Народна скупштина РС, предвиђено да је лице које тражи излазак полиције на терен у случају саобраћајних незгода са мањом материјалном штетом, дужно да плати 100 КМ.

– Излазак полиције се наплаћује у случајевима када се ради о мањој материјалној штети, односно штети до 500 КМ. У таквим случајевима нема потребе за изласком полиције на терен јер су учесници дужни да попуне Европски извјештај о саобраћајној незгоди који су обавезни имати у свом возилу. Самим тим не оптерећују саобраћајну полицију и не стварају гужве у саобраћају – рекао је Станимировић.

Он је додао да то није у довољној мјери заступљено, те да је циљ Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја да се плаћањем изласка полиције на терен подстакне попуњавање извјештаја.

Нацрт овог закона предвиђа и регулисање употребе личних превозних средстава попут тротинета, бицикала и хаверборда.

Постојећи Закон о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске усвојен је 2011. године гдје су у претходном периоду уочени одређени недостаци недоречености. Станимировић истиче да је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске регулисао ову материју на најбољи могући начин.

– Доста рада и труда је уложено у претходном периоду да ову материју регулишемо на најбољи могући начин, која нигдје у региону није дефинсана – напомиње Станимировић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Друштвене мреже и позајмљенице „гуше“ српски језик

admin

СЛИЈЕДЕ ВРЕЛИ ДАНИ, ЖИВА СКАЧЕ ДО 40 СТЕПЕНИ

admin

Родитељи од стручњака добили корисне савјете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još