ИЗДВОЈЕНОКултура

ГЛУМАЧКИМ НАДАМА ОТВОРЕНА ВРАТА СЦЕНЕ

Драмска секција која дјелује у оквиру Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ почела је са  уписом нових чланова у други циклус под називом „Ако и теби фали даска, придружи нам се! Дај себи шансу! Узми своју даску!“.

Упис нових чланова ће трајати до краја мјесеца, а вечерас је у простиоријама библиотеке одржана аудиција.
Дипломирани драматург, глумац, редитељ и сценариста Синиша Тешановић казао је да планира да направи поставу глумаца за двије представе да би могли да гостују на фестивалима и додао да у скоријој будућности очекује да ће и Дервента добити аматерско позориште по угледу на прњаворске колеге или пак градско позориште јер Дервента има потенцијала за то.
Драмска секција ће функционисати тако што ће бити подијељена у три групе: млађи основци и старији основци, средњошколци и трећа група старији, односно чланове који су завршили средњу школу и старије.
Најмлађи полазник драмске секције је Михајло који има шест година и који једва чека да поново добије глумачке задатке.
– Због њега сам и ја узбуђена што је поново покренута секција. Он је прошли пут уживао, па сам се због њега и ја одлучила опробати у глуми – додала је Михајлова мама Жељка.

Related posts

ПРЕМИНУО ЗОРАН РАНКИЋ, ПОПАРА ИЗ „СРЕЋНИХ ЉУДИ“

admin

ПОЛИЦАЈАЦ ВАН ДУЖНОСТИ СПРИЈЕЧИО ЖЕНУ ДА СКОЧИ СА МОСТА

admin

У ДЕРВЕНТИ НЕМА НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još