ИЗДВОЈЕНОНовости

Градски парламент засједа 11. фебруара

Одборници локалног парламента на засједању које је заказано за 11. фебруар разматраће 23 тачке дневног реда, међу којима ће доминирати кадровска питања.

Шефови клубова одборника усагласили су се да се на дневном реду засједања нађе Приједлог програма заједничке комуналне потрошње за 2022. годину, као и Одлука о економској цијени услуге смјештаја у „Тролу“, такође за ову годину 2022. години.

Када се ради о кадровским питањима, одборници ће се изјаснити о приједлогу рјешења о опозиву предсједника Скупштине града, као и о приједлозима рјешења о разрјешењу дужности предсједника и члана Комисије за избор и именовање, као и именовањима на те функције.

Такође, на дневном реду су и приједлози за  разрјешење чланова Надзорног одбора Јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“, те именовање вршилаца дужности чланова НО.

Одборници ће се изјаснити и о разрјешењу дужности члана школског одбора Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима, као и о приједлогу одлуке о расписивању конкурса за избор три члана Градске изборне комисије.

На приједлог градоначелника на дневни ред увршћени су и приједлозима о именовању вршилаца дужности чланова управних одбора Спортског центара и Центра за културу Дервента, као и Приједлог одлуке о давању овлашћења градоначелнику о коначном отпису ненаплативи потраживања.

Биће разматрано и неколико одлука које се односе на имовинско – правне послове, те приједлози закључака о прихватању иницијативе за измјену дијела регулационих планова „Индустријска зона“ и „Гаковац“.

На дневном реду су и приједлози одлука о измјени одлуке о комуналним таксама и о усклађивању акта о оснивању Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“ Дервента, као и о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања за 2022. годину.

Related posts

НАСТАВА НА ДАЉИНУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

admin

Најмлађи Дервенћани
најљепши украс града

Derventski List

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još