ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ О ДЕТАЉИМА САРАДЊЕ

Начелник општине Дервента Милорад Симић са сарадницима боравио је данас у службеној посјети Великој Кладуши, гдје је разговарао са начелником ове општине Фикретом Абдићем и представницима великокладушке администрације.

Повод за посјету и долазак у Велику Кладушу делегације из Дервенте био је пројекат прекограничне сарадње путем ЕУ фондова за дугорочни развој пољопривредне производње који ће реализирати Велика Кладуша у сарадњи са бројним општинама из Хрватске и Црне Горе и БиХ, а међу којима је и Дервента.

Симић је изразио задовољство што је Дервента партнер Великој Кладуши у овом пројекту прекограничне сарадње, нагласивши да Дервента посједује капацитете да подржи бројне пројекте, а поготово аграрне природе. Истакнуо је да ће настојати ову позитивну причу проширити и промовирати у свом окружењу како би се што више општина укључило у имплементацију пројекта.

– Сматрам да имамо капацитет да подржимо ове пројекте, посебно аграрне природе. Част ми је да смо се први у БиХ улључили у ову причу и потрудуцу се да је пренесемо и у окружењу. Сматрам да са добрим пројектима и идејама можемо бити добри саговорници у Бриселу – рекао је начелник Дервенте.

– Нови пројекат прекограничне сарадње који реализујемо у БиХ заједно са Хрватском и Црном Гором је везан за дугорочни развој пољопривредне производње чији је главни циљ да се велике површине неискориштеног земљишта ставе у функцију, не само дугорочног пољопривредног развоја, него и да се добију плодови који би у прерађивачкој индустрији завршили као извозни производ – казао је савјетник начелника Велике Кладуше, Ервин Абдић.

Он је додао да је међурегионална сарадња суштина овог пројекта, те да је у току завршно дефинисање одређених смјерница.

Делегација из Дервенте на састанку је упозната и са тренутним привредним амбијентом у Великој Кладуши и стањем у различитим областима.

Закључено је да је јачање сарадње у бројним областима окосница наставка сарадње двије општине.

ПОКЛОН

По окончању састанка Абдић је Симићу поклонио своју књигу „Од идола до ратног злочинца и натраг“, те у име оштинске администрације Велика Кладуша умјетничку слику са мотивом Старог града.

 

Related posts

Гужве поред школа позивају на опрез

admin

Уз СНСД Република Српска и Дервента наставиће да јачају

admin

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ ОБИШАО ХРАМ У ИЗГРАДЊИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još