Новости

Дервента као стабилан
град улази у 2024. годину

У идућу, 2024. годину Дервента улази финансијски стабилна, са минималним задужењем, планираним инвестицијама вриједним два милиона марака и привредном коју чини 868 субјеката.

Поручио је то данас градоначелник Милорад Симић током традиционалног новогодишњег пријема за представнике привредног, политичког, вјерског, културног, спортског и јавног живота који је био прилика да се сумира година на измаку и истакну најважније одлике локалне управе за предстојћих 12 мјесеци.

– Задовољан сам што имам прилику угостити један број драгих људи како би једни другима пожељели срећне предстојеће празнике – казао је Симић уз увјерење да ће Дервента наставити да ниже успјехе и у наредној години.

– Када говоримо о финансијама, стабилни смо, и мислим да смо једина средина у БиХ која је задужена само 2,8 одсто и то је срећа. Из нашег буџета издвојили смо два милиона марака за капиталне инвестиције. Имамо 33 стране компаније од укупно 868 привредних субјеката и скоро па 7.000 запослених – казао је Симић.

Година која се ближи крају била је изазовна за дервентску привреду, а предузећа су, како су истакли њихови руководиоци, упркос томе успјела да сачувају стабилност.

Томас Дритенпрајс, власник компаније „Техпро ЦНЦ“, казао је да 2023. годину завршавају са рекордним прометом.

– Остварили смо и већу добит, а у нове технологије уложили смо 800.000 марака. Жеља нам је да све то повећамо наредне године, ту смо, остајемо даље да радимо – казао је Дритенпрајс додавши да фирма запошљава 340 радника.

Директор предузећа „Амика“ Соња Маркелић казала је да су уз све изазове имали сигурне уговоре са партнерима и да годину успјешно приводе крају.

– Наша производња је усмјерена на извоз, а материјал увозимо од наше матичне фирме из Италије. Са нашом повезаном фирмом запошљавамо 650 радника – казала је Маркелићева и навела да у наредној години планирају повећање и модернизацију производње.

Са изазовим се борила и пољоприведа, а произвођач из Осиње Стјепан Гојковић казао је да не може бити незадовољан.

– Супруга и ја бавимо се производњом млијека, имамо 24 музна грла, и са јуницама и теладима укупно 38 грла. На годишњем нивоу испоручимо 135.000 литара млијека – казао је Гојковић.

Related posts

Пуштен у функцију видео – надзор

admin

О избору предсједника парламента 25. марта

admin

Скупштина града 14. децембра о буџету за 2022. годину

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još