ИЗДВОЈЕНОНовости

ДУГЕ ПРОЦЕДУРЕ ЗА ОБНОВУ ИМОВИНЕ ГОРУЋИ ПРОБЛЕМ ПОВРАТНИКА

Положај хрватских повратника у Дервенти је на задовољавајућем нивоу, али ова популација и даље се суочава са дугим процедурама за обнову у рату порушене имовине.

Истакнуто је на то на данашњем састанку хрватског конзула Зорана Пиличића са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима и предсједником Скупштине општине Маријаном Кљајићем.

– Поред процедура које успоравају повратак Хрвата, предмет састанка била су и питања како олакшати живот и побољшати статус оних који су се вратили, те санација инфраструктуре до повратничких насеља – изјавио је Пиличић.

Да је задовољан иницијативом хрватског конзула да се ријеше горућа питања потврдио је начелник општине.

– Част ми је што смо угостили конзула и што је разговор текао у пријатној и пријатељској атмосфери. Мој суд је да проблема има много, али ако смо сви фокусирани на њихово рјешавање то је одмах један проблем мање. Искористио сам прилику да конзулу представим Дервенту и да му предочим наше планове – рекао је Симић.

Предсједник Скупштине општине казао је да су овакви састанци неопходни да би се подстакао висок ниво толеранције међу становништвом, узимајући у обзир скорију прошлост, те проблеме који су проистекли из ратних сукоба.

– Највећи проблем су предугачке процедуре, али за то је крив државни програм на који ми можемо утицати само нашим учесталим инсистирањем и сугестијама – рекао је Кљајић.

Related posts

Дом здравља се припрема за вакцинацију

admin

ПОДИЈЕЉЕНИ РАСАДИ ПОВРЋА

admin

КОРОНА ВИРУС ИМАЈУ ЈОШ ТРИ ОСОБЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još