ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервента, Прњавор и Добој добили по возило за услуге сестринства

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Прњавору уручио кључеве за три возила директорима домова здравља у Прњавору, Дервенти и Добоју за потребе пружања услуга његе у кући и сестринства у заједници.

Шеранић је истакао је да ће у оквиру пројекта јачања сестринства у БиХ који проводе Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фондација Фами, уз подршку Владе Швајцарске убрзо још три дома здравља добити по возило.

– Мислим да ће ово прије свега помоћи у доступности здравствене заштите грађанима и онима који имају потребе за одређеном сестринском услугом, а да при том не морају долазити у Дом здравља, да сестре буду ближе самој заједници – рекао је Шеранић.

Он је рекао да су донатори из Владе Швајцарске веома задовољни урађеним у претходном периоду и да су у току преговори за трећу фазу пројекта сестринства јер је до сада показао изузетне резултате.

– Надам се да ћемо у наредним фазама пројекта моћи да обезбиједимо возила и за друге домове здравља. Све што радимо радимо у корист грађана и пацијената – рекао је Шеранић.

Менаџер пројекта јачања сестринства у БиХ Елдин Фишековић каже да ће захваљујући донираним возилима услуге које се пружају у кућним условима бити осигуране и пацијентима који немају једноставан и лак приступ централним објектима Домова здравља.

Он је најавио да ће у оквиру пројекта крајем октобра или почетком новембра возила бити донирана Домовима здравља у Зворнику, Теслићу и Требињу.

(РТРС)

Related posts

У КАРАНТИНУ 17 ОСОБА

admin

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА СТИПЕНДИСТИМА 7. МАРТА

admin

Експлозија у дому породице Капетановић, страдао десетогодишњи дјечак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još