ИЗДВОЈЕНОХроника

Пронађено 440 стабљика индијске конопље

У оквиру полицијске акције „Плантажа 2022“ полицијски службеници Полицијске станице Дервента заједно са припадницима Сектора криминалистичке полиције и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој у уторак претресли више локација на подручју града гдје су, између осталог, пронашли 440 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље, а три особе су приведене.

На основу наредбе Основног суда Дервента извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката, а код лица иницијала А.Л. из Дервенте пронађено је и одузето укупно 440 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље.

– Код лица З.Е. приликом претреса пронађено је и одузето  99 сјеменки које својим изгледом асоцирају на сјеменке индијске конопље и мобилни телефон марке „iPhone”. Лица иницијала А.Л. и З.Е. су лишена слободе због основа сумње да су извршила кривична дјела „Недозвољена призводња и промет опојних дрога. Лице иницијала З.Е. је након извршене криминалистичке обраде  пуштено на слободу, док је лице иницијала  А.Л. уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој – саопштено је из Полицијске управе Добој.

Поред тога, извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката код још једног Дервенћанина иницијала А.Г. приликом чега је пронађена и одузета прозирна врећица у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“ укупне бруто масе од 4,18 грама и против њега ће надлежном суду бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Наведена лица доводе се у везу са кривичним дјелом „недозвољена призводња и промет опојних дрога“.

Related posts

ЦВИЈАНОВИЋ: ДЕРВЕНТА ПРИМЈЕР УСПЈЕШНЕ СРЕДИНЕ

admin

Регресирани дизел одобрен
за 143 произвођача

Derventski List

Усвојен буџет града за идућу
годину од 22,24 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još