Култура

Премијера представе „Анастасија“ у Дервенти вечерас

Представа „Анастасија“, која је настала у копродукцији дервентског Центра за културу и Бањалучког студентског позоришта пред Дервенћанима ће премијерно бити изведена вечерас у 20 часова.

Ријеч је о комаду насталом према мотивима драме „Ај Кармела“, шпанског аутора Хосе Санчиса Синестера, а нову представу на камерну сцену поставио је редитељ Александар Пејаковић. Драма се темељи на једном од најтрагичнијих догађаја у историји Бањалуке, када су злочинци Независне државе Хрватске 7. фебруара 1942. године у једном дану умориле више од 2.300 Срба, житеља Дракулића, Шарговца, Мотика и рудника Рековац. Представа је прича о Анастасији, чији лик тумачи Јованка Божовић Миловановић и њеној мајци, коју ће отјелотворити Елена Трепетова Костић, а које су приморане да забаве зликовце и на тај начин покушају да изнуде милост за заробљенике. Кроз представу присутан је и лик челисткиње коју тумачи Јелена Лу Шукало.

Реализацију представе помогли су Одјељење за друштвене дјелатности града Бањалука, Одјељење за привредну и друштвене дјелатности Дервенте и Министарство просвјете и културе РС.

 

Related posts

Суграђане увела у тајне моде и рециклаже

admin

Изложба слика „И би свјетлост“ вечерас

admin

У Школи глуме „крчкају“ се нове представе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još