Друштво

Дервенћанин Николај Станић носиће
часни крст на Спасовданској литији у Београду

Николај Станић из Дервенте, најбољи ученик Богословије Светог Саве у Београду, са благословом патријарха српског Порфирија данас ће бити на челу Спасовданске литије са великим крстом Господњим у рукама престоничким улицама и трговима, објављено је из Српске православне цркве.

– Од мноштва награда које је Николај освојио трудом и великим залагањем, поред најбољих оцена из свих предмета током пет година школовања у најстаријој београдској средњој школи, издвојићемо две прве награде на меморијалу „Душан Протић”, прву награду на 20. Међународном такмичењу соло певача „Лазар Јовановић” у Београду, прву награду на 11. такмичењу „Српска соло песма” у Младеновцу, прва награда на Међународном такмичењу младих соло певача „Вокална рапсодија” у Београду, прва награда на републичком такмичењу ученика музичких школа Србије у Београду, прва награда на 67. фестивалу музичких школа Србије у Шапцу, као и друго место на такмичењу средњих школа Србије из беседништва „Славослов” у Смедереву. Благо мајци која га је родила и цркви која се њиме поноси! – навели су из СПЦ.

Спасовдан, крсна слава града Београда, биће данас прослављена и литијом до храма Светог Саве коју ће предводити патријарх Порфирије.

Related posts

Матурантима сутра представљају студијске програме

admin

ОБЈАВЉЕНА ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ – ЛИСТА СТИПЕНДИСТА

admin

Неколико села сутра
и у сриједу без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još