Друштво

Дервенћанин Никола окупио
бројне љубитеље аутомобила

Први аутомобилски тјунинг шоу окупио је данас на платоу испред Спортског центра велик број учесника са више од 180 возила.

Окупљање је организовао Никола Шаиновић, младић који је упркос церебралној парализи, уз несебичну подршку и љубав родитеља, остварио жељу да организује аутомобилски шоу.
Његов отац Ненад рекао је да су данашњи догађај организовали уз подршку градоначелника Милорада Симића, Ауто – мото друштва и других пријатеља.
-Иницијатива је потекла од мога сина Николе и ово је један нови вид дружења за Дервенту. Ово не би било специфично да је обични тјунинг шоу већ зато што је осмислио и покреће дјечак са стопостотном инвалидношћу, који има болест од рођења – казао је Шаиновић.
Учеснике је обишао и градоначелник Милорад Симић са сарадницима.
-Овдје је данас, из БиХ и окружења, око 180 возила, са великим бројем младих људи, а све захваљујући Николи који је мој миљеник. То је момак који има посебне потребе, али све разумије и све зна и све ово је у његово име, који то све воли – казао је Симић напоменувши да Градска управа свесрдно подржава манифестације које окупљају велики број људи.
Секретар Ауто – мото друштва Зоран Чолић истакао је да је ријеч о веома успјешном догађају.
-Прије неких мјесец и по Ненад је дошао са идејом да би желио да реализује ову активност за његовог сина Николу, јер клуб није још регистрован, и ми смо пружили подршку. Синоћ смо имали и мото – журку. Води се акција од 31. марта до краја августа за мотоциклисте под називом „Вози напријед погледај назад“, да се користе ретровизори. АМС РС током цијеле године има превентивне активности за безбједност саобраћаја – рекао Чолић уз напомену да су спремни да помогну Николи у основање клуба.

Related posts

Дервентски представници: „Ритам Европе“ лијепо искуство

admin

„Полицајци нас чувају док у миру спавамо“

admin

Избор најљепше фотографије
у празничном кутку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još