Култура

Дервенћанке на
сцени 27. септембра

Овогодишње амбасадорке Дервенте на дјечијем плесно – музичком фестивалу „Ритам Европе“, вокал Ташја Ристић и плесачице Марија Мартић, Елена Станојевић, Владана Длакић и Ленка Симић, 27. септембра на Палама у финалу програма браниће боје свог града.

Дервенти ће ово бити треће учешће на овом такмичењу, а на сцени ће представљати Луксембург, односно пјесму „Fighter“ пјевачице Тали. Жријеб је Дервенћанкама одредио да наступају под редним бројем три, а прије изласка на сцену трају детаљне припреме.

– Имали смо два кампа и предстоји нам још један пред само финале. Ради се о веома професионалном приступу, гдје нас стручњаци упућују у све важне детаље наступа. Пјесма коју изводимо је на француском језику, што је само по себи изазовно, али мислим да сам успјела да савладам изведбу  – казала је вокал Ташја Ристић.

Како би наступ био што ефектнији, пјесму прати и кореографија, чије елементе савладавају четири плесачице.

– Кампови су нам пружили доста могућности, поред незаборавног дружења, имали смо прилику да радимо са изврсним кореографом – казала је Марија Мартић, а Елена Станојевић је додала да ће такмичење бити изазовно због конкуренције.

За Владану Длакић савјети које је добила током припрема злата су вриједни, а најмлађа чланица тима, Ленка Симић додала је да се нада да ће у будућности и њени вршњаци учествовати на овом фестивалу.

Фестивал, који ће у петак, 27. септембра на Палама окупити представнике 12 градова и општина Републике Српске у борби за гранд финале у Будви, директно ће преносити Радио – телевизија РС од 20 часова.

Соло наступ

Амбасадори Дервенте у прошлом циклусу овог фестивала, Ивана Симић и Дајана Дујаковић, са плесним паром Маријом Андрић и Бењамином Малићбеговићем заузели су треће мјесто у завршници „Ритма Европе“ у Струмици прошле године, а што им је донијело директан пласман за наступ у гранд финалу наредног циклуса. Ипак, публика ће и прије имати прилику погледати соло наступ Дервенћанке Иване Симић која ће отворити финала на Палама и у Црној Гори.

– Одушевило ме када сам добила позив да отворим фестивал ове сезоне. Ријеч је о соло изведби пјесме „Secret combination“ – казала је Ивана Симић.

Related posts

Средњошколци новим комадом показали глумачки напредак

admin

Специфичности БиХ сабране у путописни водич

admin

Промовисани романи „Тајкун“ и „Теодор“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još