ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дио „шакалијаде“ било
више од 900 ловаца

Шеста дервентска „Шакалијада“ окупила је данас више од 900 ловаца из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске и Словеније, чиме је ова ловачка смотра израсла у једну од најмасовнијих у региону.
Резултат хајке на шакала је одстрел више од 50 примјерака ове штеточине и лисица, а Ловачко удружење „Мотајица“ побринуло се да „шакалијаду“ употпуни дружење уз ручак.
Предсједник „Мотајице“ Ненад Чечавац поносан је на масовност „шакалијаде“.
-Када бих набрајао одакле су све дошли ловци, било би јасно да нема мјеста у Републици Српској одакле нам нису дошли гости, па чак их има и из Србије, Хрватске, Словеније – Направили смо оно што смо прижељкивали – казао је Чечавац уз напомену да су у „причу“ о „шакалијади“ ушли 2018. године када је окупљено око 150, углавном домаћих ловаца.

-Циљ нам је да догодине имамо више од 1.300 учесника, а све са циљем да се спријечи размножавање шакала, који је сада главни предатор у ловишту – рекао је он.
Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је да град пружа подршку овој манифестацији као једној од важнијих за промоцију туризма и ловства.
-Задовољство је видјети оволики број људи на једном мјесту из цијелог региона. Из године у годину манифестација је све посјећенија, а ове године организација је за корак успјешнија – казао је Јефтић.
Предсједник Ловачког савеза и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић потврдио је да „шакалијада“ у Дервенти постаје озбиљна туристичка манифестација.
-Ово је ловна манифестација која показује колико ловачко удружење и ловачки савез имају добру организацију. Желим да похвалим руководство Ловачког удружења „Мотајица“ за избор локације, али за сам ток манифестације јер је на једном мјесту било стотине људи са оружјем. Све је протекло успјешно и без нежељених ситуација, а то можемо захвалити само озбиљном организатору – нагласио је Минић.
Републички инспектор за ловство из Словеније Себастијан Соршак по трећи пут је дио дервентске „шакалијаде“.
-Сваке године је све боља организација, бољи улов, више људи. Нама се свиђа, на првом мјесту није само лов, него и дружење и упознавање – казао је Соршак.
Дејан Ерић из Ловачке секције Јеланска у Станарима по други пут је учесник шакалијаде у Дервенти.
-Све је протекло у најбољем реду. Није било тешко одстријелити шакала – додао је он.
„Шакалијада“ је осим ловацца окупила и бројне љубитеље лова, који су пружили подршку манифестацији, а међу њима били су и народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић и други гости.

Related posts

Сутра врхунац хладног таласа, од сриједе топлије

admin

Доступно још 50 доза вакцине против грипа

admin

У голубовима
пронашао пријатеље

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još