Друштво

Добродошлица и поклони
дочекали првачиће

Рецитацијама и веселим кореографијама ученици Основне школе „19. април“ приредили су добродошлицу другарима који први пут ступају на стазе знања, а 74 првачића дочекали су и поклони.

Директорица ове школе Елвира Миљић пожељела је добродошлицу свим ђацима првацима.

– Ово је најсрећнији дан, али носи и обавезе. Просвјетни радници имају задатак да од ових малих људи направе носиоце живота у нашој локалној заједници. Зато на самом почетку њиховог образовања позивамо и родитеље на сарадњу – рекла је Миљићева додавши да је ученицима у овој школи доступан продужени боравак.

Срећу у новом поглављу живота маленим Дервенћанима пожелио је и градоначелник Милорад Симић уручивши им школске торбе и прибор, поклон Градске управе.

– Заједно са дјечицом и родитељима и ове године дијелимо ово задовољство и симболично им уручујемо поклоне. Наш град пружа подршку дјеци од њиховог рођења, преко вртића, основне и средње школе,  факултета и касније проналаска посла, јер будућност и јесте у њиховим рукама – рекао је Симић.

Сви првачићи добили су поклоне и од  Ауто – мото савеза РС, а од предсједника РС стићи ће им „Азбучнице“.

Related posts

Закували посавски котлић
на Козари и освојили награду

Derventski List

Читањем одвели млађе другаре у свијет маште

admin

Свакој рођеној беби 500 КМ, накнада за прво дијете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još