Друштво

„Пројекат седмица“ испуњен
бројним активностима

У Стручној и техничкој школи у току је „Пројекат седмица“ током којег су до краја седмице предвиђене бројне активности инспирисане талентима ученика.

Од јуче па до петка професори и ђаци умјесто редовне наставе проводе радионице, предавања, такмичења, а предвиђене су и посјете јавним установама и појединим локацијама у Дервенти и околини.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да је циљ „Пројекта седмица“ ангажовање ученика и истицање њихових талената и то не само у области будућих занимања.

– Током ове седмице настава се не одвија на класичан начин, него кроз разне активности, стручне посјете, радионице и слично у којима ученици проведу онај број часова који би свакако требало да имају у редовној настави – казала је Јовићева додавши да се стручне посјете изводе у складу са занимањима, те да ће завршетак пројекта бити у петак, када ће бити обиљежен и Међународни дан средњошколаца.

„Пројекат седмица“ јуче је отворио квиз знања из географије за прве разреде, док су ученици машинске струке посјетили Цинкару у Добоју. Матуранти су обилазили историјске знаменитости града у пратњи професора, а једна група ђака посјетила је изложбе у Служби завичајне збирке у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“. Овој установи, стигла је и захвалница за сарадњу са школом.

У школском ресторану одржано је такмичење у припреми јела, ученици другог разреда израђивали су паное о информатичком бонтону, креативност ђака дошла је до изражаја на радионици српског језика у изради привјесака, док је и актив страних језика реализовао радионице енглеског и руског језика. Будући фризери учили су више о козметологији, а будућим агротехничарима представници „Пољокласта“ одржали су предавање.

Други дан био је у знаку такмичења у шаху између професора и ученика, спорта, информатике и кулинарства, као и разговора о препознавања проблема код младих.  Градоначелник Дервенте Милорад Симић угостио је ученике економске струке који су се упознали са радом градоначелника, Градске управе и парламента, док су  будући царински техничари посјетили фирму „Гатарић“.

Related posts

„Зимска чаролија“
почиње 20. новембра

Derventski List

Поповићa Гај добио расвјету

Derventski List

Са иглом у рукама ствара уникатне играчке

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još