ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Додатних 100 КМ за хектар засијане пшенице

Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске одлучило је да сјетву пшенице поред досадашњих  300 марака по хектару, према Правилнику о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2022. годину, подржи са додатних до 100 КМ по хектару посијане пшенице путем Компензационог фонда.

Право на додатних до 100 КМ по хектару имају они пољопривредни произвођачи који су редовно поднијели захтјев за поменутих 300 КМ по хектару, односно који испуњавају услове према поменутом правилнику за 2022. годину и који до 30. априла поднесу захтјев Агенцији за аграрна плаћања РС.

Из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Дервента позивају пољопривредне произвођаче који испуњавају услове да поднесу захтјев за додатну подршку за прољећну сјетву.

Помоћ за попуњавање захтјева пољопривредни произвођачи могу да добију у надлежном одјељењу.

Сјеме

Из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности подсјећају да се путем Агенције за аграрна плаћања остварује и регрес за сјеме кукуруза у износу од 20 одсто набавне цијене сјемена. Рок за подношење захтјева за овај вид помоћи је 31. мај.

Related posts

Пензије увећане за 9,2 одсто

Derventski List

Пакети помоћи
обрадоваће 68 корисника

Derventski List

ВОДУ ПРОКУВАТИ ПРИЈЕ УПОТРЕБЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još