ИЗДВОЈЕНОНовости

Додик данас у Дервенти

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се данас у Дервенти са начелником општине Милорадом Симићем.

Састанак ће бити одржан у згради општине са почетком у 17.30 часова, након чега ће се Додик обратити окупљеним грађанима, најављено је из кабинета предсједавјућег Предсједништва БиХ.

Додик ће присуствовати свечаности коју локална управа организује поводом добијања статуса града, а осим обраћања званичника, на прослави која је најављена за 18 часова, предвиђен је и ватромет.

Свечаности ће, како је потврђено у Општинској управи, присуствовати и премијер РС Радован Вишковић.

Посланици Народне скупштине Републике завршили су расправу о Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске којим се утврђују градови у Српској, укључујући и Дервенту.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је законско рјешење као пропратни документ Приједлогу закона о граду Дервента и данас би у дану за гласање ова локална заједница и званично требало да добије статус града.

 

Related posts

Дервентски лист и СШЦ „Михајло Пупин“
одликовани поводом Дана Републике

Derventski List

Плес и позитивна енергија испунили град

admin

ДИМЊАЧАРИ У ДЕРВЕНТИ ПРЕДСТАВИЛИ ЗАНАТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još