Друштво

До петка хладно уз снијег

У Републици Српској и сутра се очекују снијег и сусњежица, једино ће на југу падати киша, а овакво вријеме засржаће се до петка.

Сутра ујутро и током већег дијела дана у већини крајева биће облачно са сусњежицом или снијегом, па се очекује и мањи пораст сњежног покривача. На крајњем југу могућа је слаба киша која ће до подне престати да пада.

Крајем дана очекује се смањење интензитета падавина на сјеверу и истоку, али ће га и даље бити у вишим крајевима и на планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваћ слаб до умјерен вјетар, претежно сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до један, на југу од пет, на планинама од минус шест, а највиша дневна од минус два до два, на југу до осам, на планинама од од минус четири степена Целзијусова.

Суво вријеме са могућим сунчаним интервалима очекује се од уторка, 12. јануара, када ће током већег дијела дана бити промјенљиво до претежно облачно.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до минус један, на југу од три, на планинама од минус седам, а највиша дневна од минус два до један, на југу до седам, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Провијавање слабог снијега могуће је у сриједу, 13. јануара, на крајњем истоку. Увече и током ноћи у већини предјела биће мало облака, али суво.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до један, на планинама од минус шест, а највиша дневна од минус два до два, на југу до осам, на планинама од минус три степена Целзијусова.

Слично вријеме у првом дијелу дана биће и у четвртак, 14. јануара, али ће послије подне и увече у већини предјела почети да пада сусњежица или снијег.

У ноћи на петак, 15. јануар, очекује се престанак падавина и дјелимично раслојавање облачности.

Јутарња температура ваздуха од минус седам до минус три, на планинама од минус 12, на југу до минус два, а највиша дневна од минус два до два, на југу до четири, на планинама од минус четири.

Дане који ће даље услиједити, метеоролози су назвали леденим, јер дневна температура ваздуха неће прелазити нула степени.

(Независне новине)

Related posts

Купалишта „умивају“ мјештани и посјетиоци

admin

Прославили 30 година матуре

admin

МАТУРСКОМ ЗАБАВОМ ЗАКОРАЧИЛИ У НОВЕ ИЗАЗОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još