Друштво

ПОЕЗИЈА ЧИНИ ЖЕНЕ ВЈЕЧНИМА

Ријечима „Жене су одувијек биле инспирација писцима и захваљујући многим женама настала су најљепша дјела књижевности“ уприличен је почетак вечери поезије у основној школи „19 април“ поводом Међународног дана жена. Организацију манифестације у част женама ова основна школа приређује већ четврту годину заредом, а ове године иницијативу је преузела наставница српског језика Далиборка Малешевић.
– Овом вечери желимо да пружимо љубав и топлину и тако обрадујемо наше мајке, баке, тетке, стрине и остале дивне жене у сусрет 8. марту. За ову прилику смо организовали вече поезије, јер је другачије и оригиналније у односу на приредбе које ми у току године приређујемо, а које су колажног карактера. У сусрет Дану жена жељели смо да истакнемо нешто што нам је њежно, тематски и са поруком. Учесници су били сви првачићи ангажовани за уводну пјесму, затим ђаци драмско-рецитаторске секције виших разреда и неки надарени ученици из осталих одјељења који нису чланови секције, али су се истакли рецитаторским способностима. Ту су и четири чланице пјевачке групе СКУД Дервента, које су наше ученице и подмладак те групе тако да су оне наступиле у име пјевачке групе – рекла је Малешевићева.
Сестре Орландо, Маја и Анђела, ово вече су обогатиле музичком изведбом на виолини и клавиру. Оне су ученице Основне музичке школе и учеснице такмичења на којима су постигле веома значајне резултате. Свим дамама подијељене су и честитке на крају програма које су израдили ученици уз помоћ наставника.
Овом приликом је и директорица ОШ „19 април“ Елвира Миљић пожељела свим женама срећан празник.

Related posts

ПОМОЋ НИЈЕ ЗАКАЗАЛА НИ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

admin

Конац и машта уплетени у уникатне играчке

admin

Звоник се уздигао уз храм

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još