Друштво

Дружењем и стиховима
сумирана година

“Вихорово стиховање” окупило је данас пјеснике из Сомбора, Добоја, Прњавора, Шамца, Челинца, Модриче, Котор Вароши и Дервенте у дружењу и размјени писане ријечи.
Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба “Вихор” Милорад Мишо Ђурђевић истакао је да је ријеч о завршној манифестацији клуба у овој години.
-На овој манифестацији која поприма међународни карактер сумирају се успјеси остварени у току године и промовише културно и књижевно стваралаштво клубова и градова из којих учесници долазе – казао је Ђурђевић.
Представник завичајног удружења Срба „Коријени“ и Српске читаонице „Лаза Костић“ из Сомбора Борислав Аврамовић казао је да већ 12 година успјешно сарађују са „Вихором“.
-Они долазе код нас у Сомбор и ми овде, то је веома успешна сарадња. Заиста леп догађaj. Желим свако добро нашим пријатељима из „Вихора“, грађанима Дервенте – казао је Аврамовић.
Свим учесницима манифестације на поклон је уручена новогодишњи поклон календар „Вихора“. Манифестацији је присуствовао и предсједник Скупштине града Бојан Радановић и други гости.

Related posts

УРОШ ПЕТРОВИЋ ДАНАС У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Поклони и знак пажње
једна од најдражих успомена

Derventski List

Најбоља подлога за даље школовање

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još