Новости

Дуг списак тема
пред одборницима

Одборници локалног парламента, на сједници која је заказана за 16. март, разматраће 55 тачака дневног реда, међу којима је и давање у закуп пољопривредног земљишта у власништву Републике Српске, утврђивању мјерила и критеријума за одређивање локалних путева и градских улица, као и допуна одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града.

Скупштински Колегијум усагласио је да се на дневном реду предстојећег засједања нађу и информације о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2022/2023. години у свим дервентским основним и средњим школама, а ријечи ће бити и о програму мјера за спрјечавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести на подручју града Дервента, као и приједлог плана превентивне дезинсекције и дератизације за 2023. годину. На списку тема за разматрање је и одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта.  

Колегијум је усагласио и допуне дневног реда на приједлог градоначелника Милорада Симића који је предложио да се разматрају и допуне Одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града, те приједлог одлуке о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница за текућу годину.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора Геронтолошког центра, приједлог рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора и именовање на ту функцију, као и одлука о расписивању конкурса за избор и именовање три члана Управног одбора Дома здравља.

Биће разматран и приједлог одлуке о просјечној коначној грађевинској цијени метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града у 2022. години, као и приједлог одлуке о утврђивању мјерила и критеријума за одређивање локалних путева и градских улица.

Одборници ће се изјаснити и о приједлогу одлуке о давању у закуп бивших школских просторија у Ковачевцима КО Бунар непосредном погодбом, а на дневном реду наћи ће се и приједлог одлуке о продаји непокретности у својини града, те прихватању понуђеног земљишта као поклона.

Пред Скупштином града наћи ће се и приједлог одлуке о утврђивању тржишне вриједности за градско грађевинско земљиште и непокретности, као и приједлог одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“. Биће разматран и закључак о прихватању иницијативе за измјену дијела Регулационих планова „Гаковац“, „Град“, „Центар исток – центар запад“ и „Југ“.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИН СЕ ОПОРАВИО ОД КОВИД-19

admin

Постхумно одликована још
два погинула борца из Дервенте

Derventski List

Жртве вјечно чувати од таме заборава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još