Култура

Духовна музика и пјесма
њежни пут до срца

Вече духовне музике, које су 15. пут приредили Интернационални мултирелигијски и интеркултурни центар „Заједно“ и хор „Мозаик“, окупило је вечерас у Центру за културу више од 150 учесника и бројне љубитеље нота.
Осим хора „Мозаик“ који дјелује при градском Удружењу пензионера, изведбе духовне музике и пјесме донијели су и хорови Стручне и техничке школе, „Касиопеја“ из Зенице, „Искра“ из Тузле, црквени збор из Свилаја, затим пјевачке групе СКУД-а „Дервента“ и КУДМ “Босиљак“ Дервента, те солисти сестре Марија и Ивана Новић.
Предсједница ИМИЦ “Заједно“ Јасмина Радановић казала је да је публика имала прилику да чује и ужива у духовним пјесмама у изведби солиста, пјевачких група и хорова, уз музичку пратњу професора и средњошколаца.
-Хвала свим учесницима на одзиву, драгим гостима који су доласком увеличали и обогатили духовно вече. Хвала и свим досадашњим сарадницима који су својим доприносом учинили да ова манифестација живи и траје, ево већ 15 година – казала је Радановићева уз захвалност Градској управи и градоначелнику Милораду Симићу за подршку у реализацији манифестације.
Предсједница Градског хора „Касиопеја“ Бранка Мехмедовић казала је да су други пут у Дервенти.
-Радимо од 2014. године и његујемо духовну музику народа и народности БиХ. Изузетна нам је част што смо поново овдје, захваљујемо нашим домаћинима, који су били и наши гости. Надамо да ће ова манифестација у Дервенти опстати – казала је Мехмедовићева.
Руководилац Црквеног збора из Свилаја Ана Алберти истакла је да чланови хора нису професионалци, пјевају из срца.
Професорица у Стручној и техничкој школи Драгана Плавшић казала је да се вечерас прву пут јавно представио школски хор.
-Основани смо крајем септембра ове године и ово нам је први наступ. Можда је специфично што смо стручна школа и дјеца немају музичку културу, немамо професора музичког, али имамо вољу и жељу – рекла је Плавшићева.

Related posts

МОНОДРАМА „ГОЛЕМО ЈЕ СРЦЕ МОЈЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

Живот исписао странице
књиге „Господе, хвала за сузе“

Derventski List

Меденчевић у Дервенту
донио импресије из 11 земаља

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još