Култура

Духовна музика увеличала „Арт сцену“

Плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ и током овoседмичног издања „Љетне арт сцене“ окупио је бројне поштоваоце културног миљеа, духовне музике, али и саме ствараоце који су се ујединили са циљем куповине полуконцертног клавира.
Из Добоја је стигао дјечији црквени хор „Јавор“ да увелича културну сцену града и тиме помогну организаторима да се приближе зацртаном циљу.
Чланови хора су узраста од шест до 15 година и редовно поје на литургијама у свом храму Светих апостола Петра и Павла и активни су учесници бројних хуманитарних активности и дешавања.
– „Јавор“ заједно са хoровођом и духовником хора редовно организује хуманитарне концерте за прикупљање помоћи обољелим суграђанима. Велику пажњу посвећују музичко – естетском, али и духовном васпитању дјеце која пролазе кроз хор – истакли су додавши да је духовник хора ђакон Владо Мојевић, а да је хоровођа Љубица Тимановић која у раду са ученицима постиже завидне резултате на бројним домаћим, али и страним такмичењима и која је добитним Светосавске награде из области образовања за 2019. годину.
Књижевнивца Александра Мариловић као један од организатора напоменула је да је публика вечерас чула више од десет пјесама, а да су на репертоару доминирале пјесме по тексту Николаја Велимировића.
Такође, казала је и да је малени херој, двогодишњи Михајло посјетио вечерашње издање „Арт сцене“.
– Вечерас је био са нама и наш суграђанин, двогодишњи Михајло Радановић који болује од спиналне мишићне атрофије, а публици су подијељени балони и леци о овој болести, а све у циљу подизања свијести о обољелима од ове прогресивне болести – истакла је Мариловићева додавши да је Михајлова посјета дио активности које његова породица реализује у августу, мјесецу који је широм свијета посвећен подизању свијести и СМА.
Такође, искористила је прилику да најави да ће у склопу „Арт сцене“ у просторијама Народне библиотеке сутра бити одржана радионица и предавање на тему „Мода и рециклажа“ а коју ће водити дизајнер одјеће и текстила Маја Кнежевић Бирманчевић.

Related posts

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „КАИНОВ ОЖИЉАК“

admin

Живот исписао странице
књиге „Господе, хвала за сузе“

Derventski List

Изложба „Шибови 2021“ вечерас у Центру за културу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još