ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјед Мраз и пакетићи
усрећили најмлађе

Вртић „Трол“ данас је врвио дјечијом грајом, пјесмом, плесом и добрим расположењем, и то поводом подјеле пакетића које је обезбиједила Градска управа, а највеће одушевљење изазвала је посјета Дједа Мраза којег су малишани једва чекали да упознају и фотографишу се с њим.

Подјелу слатких поклона уљепшала је приредба коју извели „троловци“ из свих група осим јасличке, а у програму су им се придружили и другари из радионице „Растимо уз плес“.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да су све групе малишана вриједно учествовале у припреми програма и осмишљавању како на најбољи начин дочекати Дједа Мраза.

– И ове године, осим када је владала пандемија корона вируса, уприличили смо програм за дјечицу и долазак Дједа Мраза, што је њима можда и најважније. Наступом за који су се припремали са својим тетама представиле су се све групе, осим јасличке, и то плесним и програмима из мале школе музике и школице енглеског језика. Као и до сада, пакетиће за сву дјецу обезбиједила је Градска управа, односно 240 пакетића је подијељено у нашем вртићу дјеци која су у редовном боравку, те дјеци са потешкоћама у развоју. Такође, пакетиће смо подијелили и дјеци која похађају радионицу „Растимо уз плес“, тако да је укупно 357 малишана данас обрадовано пакетићем – рекла је Симићева.

Малишане и њихове родитеље поздравио је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић упутивши им честитке поводом предстојећих празника.

– Као и претходних година, у оквиру традиционалних манифестација у овом периоду, Градска управа је обезбиједила око 700 пакетића за кориснике „Трола“, Клуба за дјецу „Бамби“, Удружења „Сунце“ и дневног центра „Будућности“, дјеци чланова удружења слијепих и слабовидих, глувих и наглувих, инвалида рада и дјеци Ромима, као и дјеци запослених у Градској управи – рекао је Јефтић додајући да је циљ Градске управе додатно унапређење услова у овој предшколској установи и то проширењем капацитета за још око 600 квадратних метара.

Јефтић је додао да је из буџета града обезбијеђено и 50.000 КМ за субвенцију боравка дјеце у Клубу за дјецу „Бамби“. 

Одушевљење због пакетића и доласка Дједа Мраза малишани нису скривали, а најхрабрији међу њима похрлили су да Дједу Мразу повјере своје празничне жеље.

– Свиђа ми се пакетић и узбуђена сам због Дједа Мраза. Подијелићу слаткише из пакетића који сам добила са сестром – рекла је трогодишња Лена Попадић.

Related posts

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

У грчком кутку обиљежен
дан грчког језика

Derventski List

ДОЊА ОСИЊА БЕЗ СТРУЈЕ СУТРА ОД 11 ДО 13 ЧАСОВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još