Новости

Желим вам да обиљежавате
и много веће јубилеје

– Јавном предузећу „Дервентски лист и Радио Дервента“ упућујем најискреније честитке поводом јубилеја, 110 година од штампања првог броја листа, уз жељу да и генерације које долазе наставе вашу традицију обиљежавајући и много веће јубилеје – поручио је владика зворничко – тузлански Фотије честитајући јубилеј Дервентског листа.

„Ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га“ (Лк. 17, 33). Какав живот? Мимо Христа, земаљски, ограничен, родбински… Живот који нас држи детерминисаним смрћу (као кад се пиле налази у јајету). Потребно је изаћи из те љуске, како бисмо предокусили нови живот, који нам се дарује у Цркви Христовој, то јест боље рећи који нам сам Христос дарује у Литургији Цркве. Тек у Литургији доживљавамо плодове новог живота и новог човека и узрастамо из мере у меру, док не достигнемо „меру раста пуноће Христове“ (Еф. 4, 13).

Ово би укратко било наше скромно размишљање о овој теми – семену које умире да би родило нови и богат род. Ми смо сви то семе које ће умрети када дође време наше смрти. Тада тело предајемо земљи док не дође Васкрсење. Тек у светлости Васкрсења биће потпуно јасно колико је свако од нас стекао у себи новог, христоликог човека. То ће нам бити и мера на праведном Суду Божијем и по томе ћемо у крајњем случају задобити своје заслужено место у Царству небеском. Амин“.

Из бесједе владике Фотија

„О старом и новом човеку“

Related posts

ПРИЈЕМ ЗА ДАМЕ ПОВОДОМ 8. МАРТА (ФОТО)

admin

НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ ПРИКУПЉЕНО 18.450 КМ

admin

О ПОМОЋИ ПОСЛОВНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ И КАПИТАЛНИМ УЛАГАЊИМА 11. МАЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još