ИЗДВОЈЕНОНовости

Округли сто и изложба у част жртвама Чардака

Одавање почасти највећем дервентском стратишту, Чардаку ове године увеличаће округли сто и изложба о злочинима, те парастос страдалим у Спомен-комплексу „Чардак“.

Садржаје поводом обиљежавања 30 година од злочина на Чардаку ове године заједнички организују Градска управа и дервентско Удружење заробљеника, а дани посвећени овом стратишту почеће 26. априла у 17 часова, округлим столом и изложбом у Центру за културу, а парастос у Спомен – комплексу биће одржан на Мали Васкрс, 1. маја.

У Спомен – комплексу „Чардак“ уписана су имена 37 српских жртава од којих је највећи број убијен 26. априла 1992. године, на Васкрс, и то на кућном прагу, док су преостали убијени у логорима од стране регуларне војске Хрватске и хрватско – муслиманских паравојних формација. На мјесту гдје се налази спомен – обиљежје пронађена је масовна гробница са посмртним остацима 19 мјештана.

Related posts

Славиша Павловић нови
командир дервентске полиције

Derventski List

Градоначелнику уручено признање „Златни мост“

admin

Дојаве о постављеним бомбама у дервентским школама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još