ИЗДВОЈЕНОНовости

Санација враћа безбједност
мосту у Доњем Детлаку

Градска управа покренула је процедуру за санацију моста у Доњем Детлаку који је у лошем стању због дотрајалог газећег слоја, а безбједност овог објекта од великог је значаја за мјештане овог дијела Дервента с обзиром да је мост конекција са Прњавором.

Мост је посљедњих година претрпио оштећења усљед атмосферских утицаја, а дрвене греде које чине газећи слој, у лошем су стању. Због тога се већ дуже вријеме тражи рјешење за његову санацију, а Градска управа Дервента покренула је процедуре како би мост поново био безбједан.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић казао је да ће санација моста обухватити замјену газећег слоја.

– Дрвене греде које чине газећи слој моста нису адекватне, па смо одлучили да идемо у набавку квалитетног материјала, односно импрегнираног храста, који је постојанији и трајнији, а чија вриједност је око 30.000 марака. Процедура за набавку грађе је у току, а расписан је и позив за избор извођача радова – рекао је Новић додавши да су бетонска конструкција и жељезне греде на мосту постојани.

Реконструкција

Мост који спаја Дервенту и Прњавор, оштећен је у поплавама 2014. године, а реконструисан је 2015. године уз подршку програма за опоравак од поплава који је финансирала Европска унија.

Related posts

Драгојевићи коначно имају
нормалне услове за живот

Derventski List

Прикупљено 155 доза крви

admin

ПРИЈЕМ И ОБУКА РАДНИКА, ПА ОТВОРЕЊЕ ГЕРОНТОЛОГИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još