Друштво

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШТО БОЉИ, ЈЕР МЕДИЦИНА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ

Дервенћанин Милан Паштар, са просјеком оцјена од 9,06, један је од најбољих студената Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, а свој успјех дугује труду и залагању, те жељи да из дана из дана буде још бољи.

Овај студент шесте године заслужио је и да му Коло српских сестара „Царица Милица“ као знак подршке уручи 1.000 марака прикупљених на овогодишњем Светосавском балу.

Медицину као своје занимање Паштар снива још од дјетињства, а током година ни једно друго интересовање тај сан није могло да потисне.

– Уз све то, мјесто гдје сам рођен и гдје ми је поријекло, Гламоч, имало је и данас има велики број љекара. Пронашао сам се у овом позиву иако покушавам да не мислим на озбиљност свог будућег позива. Једна је ствар медицину посматрати са стране, а друга у њој активно учествовати. Професионалне грешке које у другим занимањима могу проћи непримијетно, у медицини могу оставити трајне посљедице па се трудим сваким даном да будем све бољи и да прије свега не разочарам самог себе – казао је Паштар.

Овај младић још увијек није одлучио гдје ће започети своју љекарску каријеру.

– Дервента је свакако лијепо мјесто за започињање каријере, а будући да је ово дугачко путовање, о даљим плановима тешко је говорити. Један дио живота волио бих провести у иностранству, како због професионалних изазова, тако и због ширења животних видика. У медицини ме интересују многе области па мислим да ћу се моћи пронаћи у некој од њих – рекао је он додајући да је поред медицине био заинтересован и за књижевност, иако данас управо за тај хоби има најмање времена.

– Поред учења, које ми дође као радна обавеза, вријеме утрошим да погледам значајне филмовеСве врсте умјетности су ми драге па се трудим да погледам неку представу, а завршио сам и музичку школу па повремено свирам хармонику. У посљедње вријеме учим и гитару, али моје знање у вријеме испитних рокова углавном стагнира – додаје овај будући љекар.

Кошарка

Милан Паштар гаји и љубав према спорту.

– Некада сам активно играо кошарку и био члан кошаркашког клуба, а данас сам више посматрач или љети играм с пријатељима – рекао је он.

Related posts

Нови правилник о подстицајима
ступа на снагу 14. фебруара

Derventski List

Свечано за Божић
у осињској парохији

Derventski List

Приредбама се опраштају од припремног програма

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još