Друштво

ТЕОРИЈА УЗ ПРАКСУ РЕЦЕПТ ЗА КОМПЛЕТНО ЗНАЊЕ

Систем дуалног образовања, односно савладавање теорије уз праксу, још увијек је експериментални у Републици Српској, а у дервентским средњим школама показао се веома успјешним.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ већ неколико година успјешно примјењује систем „учити и радити“ у обућарству и кожарству, т електротехници.

– Ту су велику улогу имали Министарство просвјете и Педагошки завод, с обзиром да је за потребе дуалног образовања израђен нови наставни план и програм који је прилагођен потреби тржишта – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић за Радио – телевизију РС.

Концепт је једноставан – два дана теорије у школи, три дана праксе у предузећу.

– Најљепши дио код ове праксе је тај што прво учимо теорију, а потом кад завршимо са теоретским дијелом, идемо да видимо како све то изгледа у пракси – каже ученица трећег разреда мехатроничара Јелена Илић.

Дуално образовање успјешно спроводи и Стручна и техничка школа.

– Привредници и угоститељски објекти са подручја општине упућују нам захтјеве како би дио ученика слали у њихова предузећа, да би се ученици оспособили и осјетили шта значи радити у привреди – рекла је директорица ове школе Бранка Јовић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

КОНЦЕРТ ЗА ПОМОЋ ВЛАДАНУ ПАШАЛИЋУ 14. МАРТА

admin

Срећан Бајрам!

Derventski List

Креативност саткана од дјелића душе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još