Друштво

Желим да и даље његујем знање и таленте

Од првог разреда средње школе водила сам се знатижељом и осим стицања знања жељела сам да будем и дио бројних ваннаставних активности путем којих би открила своје способности, а све то на основу чега сам и добила признање за ученицу генерације бићи ми водиља и у даљем животу.

Ријечи су то ученице генерације за четворогодишња занимања Стручне и техничке школе Дејане Балешевић која је диплому средње школе понијела из занимања економски техничар.

Балешевићева је истакла да је сваки почетак изазован, па је тако за њу био и полазак у средњу школу, али да је уз право усмјерење и труд, брзо схватила могућности које су се пред њом отвориле.

– У почетку је било изазовно, посебно стручни предмети, али постепено сам схватила на који начин могу себе да замислим у тој струци, као и да има мјеста и за моје хобије, па сам се укључивала у бројне ваннаставне секције, што је истакло моје таленте – рекла је Балешевићева додавши да је кроз такмичења увидјела ширину својих могућности.

– У првом и другом разреду такмичила сам се из математике и освојила друго мјесто, а своје способности лијепог говорења сам окушала на такмичењу у рецитовању. Такође, учествовала сам и у драмској секцији и константно тестирала своје знање из математике и то све ми је потврдило моју жељу да и послије средње школе наставим усавршавање – рекла је Балешевићева.

Добро исклесано знање које је стекла из економске струке, ова млада Дервенћанка планира да надогради у иностранству.

– Донедавно, мој план је био да упишем Економски факултет у Бањалуци, међутим указала ми се прилика коју желим да искористим, а ријеч је о усавршавању у иностранству, тачније у Њемачкој. Недавно сам боравила у посјети овој земљи и моја знатижеља ме навела да истражим опције које се нуде у мојој бранши и тако сам донијела одлуку да искористим прилику за усавршавање – објаснила је Балешевићева истакавши да је ријеч о надоградњи знања у области књиговодства, маркетинга и трговине.

– Проширење знања, било на факултету, вишој школи или курсу, била је опција којој сам стремила од првог дана. Свакако, наставићу да тежим ка личном напретку – рекла је ученица генерације.

Цртање

Осим добрих резултата на такмичењима, ова ученица била је и дио секције за надарене и талентоване ученике, гдје се истакла талентом за пјевање и цртање.

– Обожавам да цртам и шминкам, а у почетку средње школе нисам мислила да ћу моћи да истакнем те своје таленте и интересовања, али су захваљујући професорима они испливали на површину. Један од разлога због којих сам се одлучила да усавршавање наставим у иностранству, јесте и могућност да научим што више у области цртања и шминкања – објаснила је Дејана Балешевић.

Related posts

Дух празника уткан у декорације

admin

Посебну пажњу обратити
на сјеме и бригу о расаду

Derventski List

ЧЛАНОВИ „БОСИЉКА“ ЗАИГРАЛИ У ВУКОВАРУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još