Друштво

Пјесма и смијех
уоквирили дружење

Чланице Актива жена СНСД-а посјетиле су данас Геронтолошки центар поводом обиљежавања Међународног дана старијих особа, а дружење са корисницима овог центра употпуњено је пјесмом, анегдотама и смијехом.

Корисници и чланице СНСД-а искористили су обиљежавање овог датума како би у први план истакли жеље, потребе и идеје суграђана треће доби, а они су казали да је топлота и људскост особља у овој установи нешто што им уљепшава.

– Данас су нам корисници уљепшали дан својим занимљивим причама, енергијом, гостопримством и дружељубивошћу, а пјесма је одзвањала потврђујући обострану радост данашњим дружењем – казале су чланице Актива жена СНСД.

Да су поштовање и промоција права старијих особа од изузетне важности за цијело друштво истакла је предсједница Актива жена Весна Шаин.

– Старије особе представљају живи споменик искуства и мудрости, а многе старије особе упркос проблемима дају свој допринос заједници кроз рад или волонтирање. Међународни дан старијих особа подсјећа нас је да је потребно уложити додатне напоре како бисмо обезбиједили да старије генерације буду адекватно заштићене и подржане, као и да буду остварена њихова права – казала је Шаинова додавши да је идеја за данашњу посјету потекла из принципа да локалне заједнице у сарадњи са владиним и невладиним организацијама имају кључну улогу у промоцији активног старења и инклузивних активности.

Related posts

Дио Горњих Церана
сутра без струје

Derventski List

Два нова филма сутра на платну Центра за културу

Derventski List

ИНКЛУЗИЈА У ФОКУСУ НОВОГ ЗАКОНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još