ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Завод за статистику израчунао
колико кошта одлазак на свадбу

Опремање једног пара за одлазак на нечију свадбу кошта 827 КМ, израчунао је Републички завод за статистику.

Уз то, треба рачунати и цијену поклона, цвијећа, кићења сватова, коверте као највеће ставке, као и издатке за музику уколико су младенци дозволили да гости могу наручивати пјесме.

Како би се гошћа прикладно припремила за свадбу неопходно је у просјеку издвојити 310 КМ, и то за куповину сукње, блузе и ципела, а прије одласка на славље неопходно је користити и услуге фризера и козметичара, наводе из Републичког завода који је анализирао колико у просјеку један пар кошта опремање за одлазак на свадбу.

За мушкарца је у просјеку потребно у просјеку издвојити 517 КМ, од чега највише кошта одијело, а потребно је купити, поред тога, и кошуљу, поткошуљу, кожне ципеле, те користити услуге фризера.

Могуће су и другачије комбинације или коришћење већ купљених одјевних предмета, што значајно смањује цијену опремања за одлазак на свадбу.

– С обзиром на то да се ближи сезона свадби и док су сва свјетла када је у питању свадба, са разлогом, уперена у младу и младожењу, Завод фокус пажње у овој анализи жели макар накратко да помјери на госте, без којих овај радосни тренутак у животу младенаца, не би био потпун – нагласили су из Републичког завода.

У обзир су узети подаци које завод прикупља, свјесан чињенице да постоје и неке ставке као што су поклони, коверта, музика, цвијеће, кићење сватова које није могуће статистички прикупити и које зависе од особе до особе или статуса званице.

Републички завод за статистику навео је и податке по којима је у Српској у 2021. години регистровано 5.530 бракова, док је према прелиминарним подацима у прошлој години у РС било 5.296 бракова.

(РТРС)

Related posts

Свирепи злочини на Чардаку већ 29 година туга и опомена

admin

СОЧНЕ ОРГАНСКЕ ЈАГОДЕ ПРИСПЈЕЛЕ У КОСТРЕШУ

admin

ПРОНАЂЕНА МАЈКА КОЈА ЈЕ ОСТАВИЛА БЕБУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još