Друштво

Уручене захвалнице за
промовисање чињења добрих дјела

Промовисање чињења добрих дјела, које је протеклих данас изњедрило бројне активности, крунисано је данас сумирањем резултата у присуству учесника, партнера, волонтера и представника Градске управе.

Овом приликом свима који су учествовали у активностима поводом Дана чињења добрих дјела уручене су захвалнице.

Чланови Локалног волонтерског сервиса, чињење добрих дјела промовисали су, између осталог током  Друге уличне трке кроз Дервенту, а у Геронтолошком центру заједно са ученицима уређено је двориште уз нове саднице, те приређено дружење уз шаргију.

Представница Геронтолошког центра Ирена Теофиловић истакла је да су се корисницима ове установе веома свидјеле обје активности.

– Неки од наших корисника су и сами узели шаргију покушавајући да се присјете умијећа свирања. Били су одушевљени дјечацима из ОШ „19. април“ и њиховим вјештинама свирања – рекла је Теофиловићева, а ова активност реализована је захваљујући сарадњи са ОШ „19. април“.

– Наша четири ученика уљепшали су свакодневицу корисницима Геронтолошког центра, а у наредном периоду настојаћемо да наставимо сарадњу и угостимо кориснике у нашој школи – казала је Андреа Миљић из ОШ „19. април“.

Активности уређења школских дворишта поводом Дана чињења добрих дјела реализовали су ученици деветих разреда основних школа „Тодор Докић“ у Календеровцима и „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи, а посебно је истакнута едукативна радионица о теми волонтеризма и активизма која је проведена у обје ове школе.

Едукација младих и њихово укључивање у волонтеризам биће једна од главних водиља и у наредном периоду истакао је Драго Тадић из Удружења „БиосПлус“ у чијим оквирима дјелује Локални волонтерски сервис.

– Реализоване су планиране активности, свих шест, стечена нова искуства, а свим партнерима желим срећан наставак рада како бисмо и даље чинили добра дјела – рекао је Тадић додавши да радује то што је 6. април одређен за датум када ће идуће године почети обиљежавање Дана чињења добрих дјела.

Све ове активности одржане су уз подршку Локалног волонтерског сервиса РС и Градске управе, а у чије име је завршној манифестацији присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић са сарадницима.

Related posts

Сочанички храм
плијени новим сјајем

Derventski List

Дијелови града и
у уторак без струје

Derventski List

И десетогодишњаци у додиру са дрогом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još