ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Залихе допуњене са 73 дозе крви

Друга овогодишња акција добровољног даривања крви окупила је 100 давалаца који су овим хуманим чином жељели да дају свој допринос попуњавању залиха драгоцјене течности, а прикупљене су укупно 73 дозе крви.

Овој акцији коју организује Градска организација Црвеног крста одазвали су се махом суграђани који редовно дарују крв, те припадници Оружаних снага БиХ.

– Крв дарујем по 35. пут, и то како би помогао онима којима је крв потребна, а на овај начин помажем и самом себи – рекао је добровољни давалац Боро Гојић, док је за Јову Новића ово био 23. пут да се одазвао овој хуманој активности.

Младен Гибаница, који је даровао 54 пута, позвао је и остале суграђане да то учине.

– Апелујем да сви који се осјећају добро и могу да дарују крв узму да то учине и тако помогну некоме, а сматрам да разлога за страх не треба да буде – казао је Гибаница.

Подршку добровољним даваоцима, али и организаторима, дао је и градоначелник Милорад Симић казавши да је значај акција даривања крви немјерљив.

– Имамо добру сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста, првенствено са руководством, и настојимо да из године у годину повећавамо финансијску подршку из буџета и тако им омогућимо квалитетнији рад. Учинићемо све да се ове акције, као и до сада, коректно проводе, јер ријеч је о капима живота, тако да је сувишно понављати колико је то значајно – рекао је Симић честитајући даваоцима истичући да је ријеч о добрим и позитивним људима којима је помагање другима прерасло у потребу.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио се свим даваоцима, као и Градској управи на подршци.

– Градска организација Црвеног крста Дервента годишње организује три акције добровољног даривања и сматрам  да нема хуманијег чина него кад човјек дарује крв и некоме спаси живот, а одзив на данашњу акцију је очекивано задовољавајући – казао је Кујунџић додавши да су свим даваоцима, као и иначе, уручени поклон пакети.

Специјалиста трансфузиолог у добојској Служби за трансфузијску медицину др Татјана Жигић истакла је да је ова акција окупила задовољавајући број давалаца крви, као и да су залиха крви којима располажу, довољне.

– Тренутно имамо довољне количине крви тако да можемо одговорити потребама наших пацијената, нарочито у посљедње вријеме, када се повећала потражња за крвљу са попуштањем ситуације условљене пандемијом – објаснила је Жигићева.

Related posts

Лабораторијске анализе
од 1. априла још доступније

Derventski List

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ РАДОВИ НА ЋИРИЛИЦИ

admin

ВРИЈЕДНИ ЂАЦИ НАНИЗАЛИ УСПЈЕХЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još