Друштво

Занимљиве презентације
зачиниле Дан отворених врата

Мултимедијалним и практичним презентацијама ученици и професори Средњошколског центра „Михајло Пупин“ пожељели су данас добродошлицу генерацији будућих средњошколаца током Дана отворених врата.

Ова активност, коју ученици заједно са својим професорима проводе у оквиру „Пројекта седмица“ прилика је за све ученике основних дервентских школа, али и друге заинтересоване, да се информишу о раду и обавезама у оквиру потенцијалних будућих занимања, али и ваннаставних активности.

Осим „центара активности“ кроз које су презентована понуђена занимања, основци су имали прилику и да испрате дио квиза у организацији географске секције.

– Током три часа колико је трајала реализација Дана отворених врата, наша школа је била мјесто стручних презентација актива српског језика, страних језика, природних и друштвених наука, електро-актива, практичне наставе, фотографске и филмске секције, географске секције, Пупинових физичара. Презентацију су одржали и професори у струци мехатроника у CNC центру, а догађај је додатно уприличен наступом хора – казали су из ове школе.

У школску 2023/2024. годину у овој школи предвиђен је упис шест одјељења, односно 136 ученика, и то у по једно одјељење гимназије општег и друштвено – језичког смјера са по 20 ученика, техничара информационих технологија, техничара електроенергетике,  техничара мехатронике по 24 ученика, те комбиновано одјељење електричар – електроинсталатер и ауто – електричар са по 12 ученика у оба смјера.

Дан отворених врата инспирисало је и ученика ове школе Милана Ђујића из чијег пера су потекли стихови:

„Бијеше у школи, пуној ђака,

Школи без мржње и ината,

Бијеше у школи,

Дан отворених врата.

Дођоше ђаци видјети себе,

Себе за пола године,

Шта би их занимало,

Чиме да се баве, шта да чине.

Видјеше разне предмете,

Рад, учење и забаву,

Гледаше којим знањем,

Ће испунити своју главу.

Разгледаше и слушаше,

Професоре, представнике,

Видјеше и упознаше,

Замјену за наставнике.

Није битно, уопште,

Шта ће ко да упише,

Како рече директорица

„Знања никада није превише“.

Бијеше у школи, „Михајло Пупин“,

Школи ученика без ината,

Бијеше у школи,

Дан отворених врата.”

Related posts

Покренуте активности за
оснивање Завичајног музеја

Derventski List

Спортска опрема и стотину наслова од „Сикија и пријатеља“

admin

Фестивал хумора и дјечијег стваралаштва сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još