Друштво

Занимљивим активностима обиљежили Дан број „Пи“

Занимљивим активностима ученици Стручне и техничке школе, који се истичу у домену математике, заједно су са својим професорицама математике Јеленом Грабовац и Бојаном Топић, обиљежили 14. март, Дан посвећен броју „Пи“.

Ученици су током два школска часа одржали радионицу, отворивши је пјесмом о броју „Пи“, а услиједили су занимљиви задаци, рјешавање ребуса и судокуа, те презентације о свакодневној употреби броја „Пи“.

– Ученике је посебно заинтересовало излагање професора Дражена Петковића, који је показао како се на 3-Д штампачу, који се налази у склопу СТЕМ учионице у нашој школи, може израдити привјесак са знаком „Пи“. Сваки ученик је за успомену на овај дан добио такав привјесак, а пажњу ученика је држала и презентација ученика одјељења III-4 Слађана Удовичића о разним анегдотама и примјерима употребе овог броја кроз историју. Радионицу је допунило и рјешавање ребуса са математичким ознакама и судокуа у паровима – казали су из ове школе додавши да су се ученици окушали у рјешавању математичког изазова који годишње објављује НАСА.

За крај радионице, ученицима су подијељене дипломе за остварене резултате на школском такмичењу из математике, а међу ученицима првих разреда прво мјесто освојила је Дајана Пијетловић, док је друго мјесто заслужила Жана Ђалић, док се на трећем мјесту нашао Сергеј Ружојчић. Међу ученицима других разреда прво мјесто је освојила Анастасија Бојанић, на друго мјесто се пласирао Славиша Кукић, док су успјех на трећем мјесту подијелили Бењамин Бакоњић и Николина Асентић.

Related posts

Заштитите имовину током годишњих одмора

Derventski List

Лани остварено 4.709 ноћења

Derventski List

СУТРА БАЈРАМСКИ КОНЦЕРТ АРМИНА МУЗАФЕРИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još