ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Кућа за Козарове под кровом

Нова кућа за седмочлану породицу Козаров, оца Жељу и његових шесторо малишана, Лорену, Милана, Ивана, Дуњу, Монику и Миу, ових дана добија кров, а уз помоћ донатора ова породица у свој нови дом требало би да усели на прољеће.

Козарови су кућу у Новом насељу почели да граде прије него што је почела борба за живот мајке малишана, Кристине, која је, на жалост, окончана трагично.

Послије Кристинине смрти, Центар за социјални рад, као орган старатељства, удруженим снагама са Градском управом, дервентским привредницима, организацијом „Српска кућа“ и многобројним хуманистима иницирао је наставак изградње дома Козарових.

Кућа ће ових дана бити покривена, а слиједе радови остали вањски и унутрашњи радови.

– Свако помаже онолико колико може, а нама и њима је заиста свака помоћ добродошла. Сада смо дошли у фазу да покривамо кућу, столарија је већ постављена, као и инсталације за воду и струју. Послије тога требало би да се уводи гријање, постављају санитарије, те фасада. Са „Српском кућом“ имамо договор за опремање намјештајем и бијелом техником што је веома значајна ставка – казао је један од радника на дому Козарових Мирослав Раилић додавши да је ова акција изњедрила многе људе доброг срца и раширених руку.

– Помажемо колико можемо, вјерујем сви, а ја сам доста близак са Жељом, не само као радник, већ сам и члан породице – казао је Раилић.

Још од самог почетка акције, бројни дервентски привредници показали су спремност да се одазову позиву за помоћ, а директорица Центра за социјални рад Маја Поповић истиче да изненађује и број хуманиста који нису из Дервенте.

– Већ у првих седам дана, када смо започели акцију, јавило нам се доста људи спремних да помогну, а ја бих вољела да могу и више помоћи, нарочито јер знам да је најтежи дио посла пронаћи раднике. Свакако, сви су се заиста од срца укључили на начине на које су могли, како ми се чини, вођени јаким емоцијама. Вјерујем да бисмо сви жељели што прије да ова породица усели у свој нови дом – казала је Поповићева.

Глава породице Козаров, Жељо, захвалио се свима који су били спремни помоћи, не само у изградњи дома, него и у свакодневним обавезама.

– Троје дјеце, Лорена, Милан и Иван су школарци, а са почетком школске године, директорица школе у Календеровцима Маја Петровић пронашла је начин да им се обезбиједи превоз. Лорена и Милан похађају трећи и пети разред у Дријену, док је Иван ђак првак у Малици и да морам сваки дан да их возим у школу, не бих могао да радим – казао је Жељо додавши да о малишанима брине бака Аница.

– Желим да будем вриједан за њих и обезбиједим им све што је потребно. Велика подршка ми је њихова бака која кува и спрема, те чува најмлађе, осмомјесечну Миу, двоипогодишњу Монику и четвороипогодишњу Дуњу – рекао је Козаров.

Посебну захвалност Козаров је упутио дервентским привредницима који су добродушно одговорили на помоћ разним донацијама.

Донације

Новчани прилози за помоћ породици Козаров могу се уплаћивати на жиро – рачун број 5722260000574084 у „Микрофин“ банци на име Жељо Козаров, а све информације могу се добити у Центру за социјални рад на број телефона 053/311-080.

Related posts

На снази нови
режим саобраћаја

Derventski List

Препознат значај изградње
пута у Горњој Лупљаници

Derventski List

ПОВОЉНИ ПЛАЦЕВИ У НОВОМ НАСЕЉУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još