Друштво

ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА ПРУЖЕНУ РУКУ ХУМАНОСТИ

Поводом Међународног дана волонтера, који се обиљежава 5. децембра, секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић данас је истакнутим волонтерима уручио захвалнице Црвеног крста РС.

Захвалнице за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према човјеку добили су Ката Ступар, Заим Мујкановић, Ђуро Стојић, Марко Кузмановић, Слађан Богдановић, Бранко Николић и Остоја Танасић.

Мујкановић, који је волонтер од 2002. године, каже да сматра да људима увијек треба помоћи.

– Ова захвалница ми много значи, иако на неки начин представља признање за оно што би сваки нормалан човјек требало да ради у животу – рекао је Мујкановић.

Хуманитарним радом Ката Ступар се бави још од студентских дана и сматра да је хуманост најљепша људска врлина.

– Када сам доселила овдје у Дервенту 1996. године, одмах сам се придружила Црвеном крсту и дуги низ година сам водила подмладак ове организације, припремала ђаке и заједно са њима учествовала на свим такмичењима. Могу да се похвалим једном лијепом успоменом, а то је да сам освојила три прва мјеста на републичком такмичењу у Палама. Читав радни вијек дјецу сам учила најљепшим врлинама које сваки човјек треба да има – истакла је Ступарева.

Општинска организација Црвеног крста, поводом обиљежавања овог значајног датума, недавно је организовала дружење волонтера Црвеног крста Дервента.

Related posts

На дервентску штрапаријаду стигли
гости и учесници из региона и свијета

Derventski List

Три деценије уз свој
народ и Дервенту

Derventski List

ДЕРВЕНТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ БЛИСТАЈУ У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još