Друштво

Пјевачка група СКУД „Дервента“ освојила сребро

Пјевачка група Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ освојила је сребро на 21. „Мајским музичким свечаностима“ који су одржани у Бијељини протеклог викенда, а за Дервенћанке је ово било прво такмичење.

Чланице пјевачке групе под умјетничким руковођењем професорице Милијане Жунић извеле су програм који се састојао од шест традиционалних и етно – пјесама.

– На такмичењу је пјевало седам дјевојака, од девет колико нас има, јер двије нису биле у могућности дан наступају. С обзиром да смо имали јаку конкуренцију, задовољни смо успјехом и настављамо даље са жељом да на сљедећим такмичењима остварујемо још боље резултате – рекла је Жунићева која пјевачку групу води пуних девет година.

– Одлазак у Бијељину је реализован захваљујући подршци клуба пријатеља СКУД-а, те се надамо да ћемо и убудуће заједничким снагама остваривати запажене резултате у области културно – умјетничког аматеризма – навели су из  друштва.

Related posts

Концерт „Viva la musica“ нанизао
музичке изведбе ученика

Derventski List

Прекиди у снабдијевању струјом
од данас до сриједе

Derventski List

Мајка шесторо дјеце
изгубила битку са болешћу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još