ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: МЕХАТРОНИКА

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и Дервентски лист, пред почетак уписа ђака у средње школе, покренули су рубрику у којој ће бити представљена занимања за која се знања стичу у овој школи. Циљ је да, барем дјелимично, помогнемо будућим средњошколцима при избору занимања.

Од данас па до петка, на нашем порталу читајте шта Средњошколски центар „Михајло Пупин“ нуди својим ђацима у различитим струкама.

МЕХАТРОНИКА

Мехатроника је мултидисциплинарна техничка и инжињерска дисциплина која спаја принципе механике, електронике, компјутерског инжињерства и роботике.

Ова грана науке ученику нуди могућност дизајнирања, развоја  и тестирања великог броја аутономних програмираних индустријских машина које готово саме раде (ЦНЦ машине, индустријски и мобилни роботи), могућност рада на пољу  вјештачке интелигенције, електронике, информационих технологија, програмирања, машинства, енергетике, као и у многим другим областима.

Ученици који се школују у области мехатронике треба да стекну техничке способности, те способности логичког закључивања, рада на различитим пројектима, као и у групном, односно тимском раду, а тако је организована и сама настава.

Остварени мехатроничари способни су да раде у различитим областима великих вриједности као што су авионска и аутомобилска индустрија, хемијска обрада, нанотехнологија, аутоматизација, роботика и многе друге које су присутне и тражене како код нас тако и у свијету. Сада и нове генерације имају привилегију да похађају овај електротехнички смјер у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

ИСКУСТВА УЧЕНИКА НА ЛИНКУ ИСПОД

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=452532192147724&id=343545183046426&__xts__[0]=68.ARBjTbdRxprTXgCEWkDII35T-cbRRiCYkm6rjc1GySqa3aENWEGOZsayhC1puWdfcb4a8_nPs6LBDQLnFfFOL9LS5h7hBSTIevwj05ZjEh-6a0FXxWIEEI04lUaviseOb7lGq71GWNLUthRvai4FFvpABbxxOPVKnD1uN4qsijdUcs1Z9FNaQkwp3wQRtVULMnjF6yT83-xAjFvYNlPe2zgy3L1e3DqpU8ASTGq73XiaZRO6_qopfSNGwxsNwgQAkFbj47GSMTtf02MgrxXxIBKvbcJb94B7hZLQ2bi5wvt3XdSsfsELXDiytqng3hCwNB5GtVArkB3a-0SLSdU&__tn__=-R

ЗАПРАТИТЕ УЧЕНИКЕ МЕХАТРОНИКЕ 

https://instagram.com/mechatronics_lab_derventa?igshid=1ct9rvy0v4eie                                                   https://www.facebook.com/Mechatronics–Laboratory-Derventa-343545183046426/

 

Related posts

У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ПЕТОРО ПРИСТИГЛИХ АУТОБУСОМ ИЗ АУСТРИЈЕ

admin

Његовати успомене
на страдале борце

Derventski List

СУБНОР остаје чувар
тековина борбе за слободу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još